ViktVäktarna - Currymarinerade grillspett med gräddkokt spetskål

Currymarinerade grillspett med gräddkokt spetskål

6
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskytterfilé är bland det magraste man kan äta, men ställer lite krav på hur man tillagar det för att inte bli torrt och segt. Se till att grillpannan är rykande het så har du världens godaste spett!

Ingredienser

Fläskytterfilé

600 g

Citrongräs

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

3 cm, färsk

Honung

1 msk

Sesamolja

1 tsk

Japansk soja

1 msk, ljus

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Lime

½ st, pressad

Spetskål

1 huvud(en)

Vatten

1 dl

Skaldjursfond

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

3 dl

Pepparrot

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Skär köttet i tunna strimlor och lägg i en skål.
  2. Lägg citrongräs, vitlök, ingefära, honung, sesamolja, soja, chili och lime i en matberedare och kör till en jämn puré. Häll det över köttet och låt marinera 30 minuter.
  3. Dela spetskålen i 4 klyftor.
  4. Häll vatten i en traktörpanna och häll i fonden. Låt koka upp. Lägg spetskålen i pannan, sätt på ett lock och låt puttra i 15 minuter. Vänd dem var femte minut.
  5. Häll på matlagningsbas, salta och peppra och låt koka utan lock tills vätskan kokat in i kålen. Detta tar cirka 10 minuter.
  6. Riv över pepparrot efter smak när nästan all vätska kokat in. Vänd runt ett par gånger.
  7. Trä köttet på grillspett. Hetta upp en grillpanna rykande het och grilla spetten ett par minuter på varje sida. Servera med spetskålen.