Foto av Dillfrikassé från WW ViktVäktarna

Dillfrikassé

11
10
6
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Laga denna gryta med harmonierande ingredienser såsom kyckling, morot, palsternacka och dill.

Ingredienser

Kycklingkött utan skinn

600 g, 1 hel

Lök

1 st, gul/gula

Morot

1 st

Palsternacka

1 st

Salt

2 tsk

Vitpeppar

1 tsk, hela korn

Lagerblad

1 st

Vatten

2½ liter

Margarin flytande 80%

1½ msk

Vetemjöl

½ dl

Kycklingbuljong

4 dl

Ättika

2 tsk

Socker

1 tsk

Dill

1 dl, hackad

Potatis

8 st

Gröna ärter

2 dl

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i bitar. Skala och dela lök, morot och palsternacka. Lägg grönsakerna i en stor gryta, häll i vatten och tillsätt salt, vitpepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt sjuda i ca 10 min. Lägg i kycklingen som får sjuda under lock i ca 50 min. Ta under tiden bort ev skum. Ta upp kycklingen och låt den svalna något. Sila från buljongen.
  2. Smält margarinet och tillsätt vetemjölet under omrörning. Häll i buljongen och låt koka ihop ett par min under omrörning. Smaka av med ättika, dill, socker, salt och vitpeppar. Servera med kokt potatis och gröna ärter. Garnera med dill.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!