Foto av Dinkel med äpple och svamp från WW ViktVäktarna

Dinkel med äpple och svamp

9
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna härliga sallad med dinkel och bacon passar perfekt till en grillad köttbit eller varför inte kyckling? Serveras ljummen.

Ingredienser

Dinkel, hel, 100% fullkorn

4 dl, okokt

Kycklingfond

1 msk

Tomat

4 st, gärna plommon

Olivolja

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Persilja

2 msk

Champinjoner

200 g

Kotlettbacon

120 g

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, grönt

Lök

2 st, röd/röda, små

Sallad

100 g, salladsmix

Instruktioner

  1. Koka dinkelgrynen i ca 1,5 liter vatten och fond smaksatt med salt, svartpeppar, låt det sedan rinna av. Hacka tomat och blanda med olja, vinäger och hackad persilja, smaka av med salt och peppar. Klyfta champinjoner, finstrimla bacon, tärna äpple, strimla lök och skölj salladen. Fräs bacon i en fettsnål panna tillsammans med svamp och lök, vänd i gryn och sallad. Servera direkt.