Foto av Dinkelpizza från WW ViktVäktarna

Dinkelpizza

13
13
13
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Jättegod pizza med zucchini, fetaost och parmaskinka. Passar utmärkt till fredagsmyset!

Ingredienser

Kungsörnen Vetemjöl, special, fullkorn

3 dl

Kungsörnen Dinkelmjöl, siktat

4 dl

Jäst

1 pkt

Olivolja

2 tsk

Tomatsås

1 dl, färdig sås

Lök

1 st, röd/röda

Zucchini (squash)

1 st

Salladsost (feta) 10%

30 g

Ost riven 17%

1 dl

Lufttorkad skinka

100 g, t ex parma

Instruktioner

  1. Blanda jäst, olja, och 3 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Blanda mjölsorterna och rör ner det i bunken, ca 6 dl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Tillsätt en nypa salt på slutet. Spara resterande mjöl till utbakning. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter. Skär rödlöken i tunna skivor och strimla squashen, rosta dem i teflonpanna några minuter, låt svalna. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem på mjölat bakbord. Lägg på tomatsås, grönsaker, feta och riven ost. Grädda i ugn, 220° i 10-15 minuter. Riv skinkan i bitar och lägg på pizzan, servera tillsammans med vitkålssallad. Tips: Alla typer av magert påläggskött passar på pizzan

Sök bland 1000-tals recept i vår app!