ViktVäktarna - Engelsk fiskgratäng

Engelsk fiskgratäng

8
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fiskgratäng med ärter, dill, ett potatismos med smak av senap som gratineras med parmesan, hur gott låter inte det?

Ingredienser

Potatis

800 g

Mjölk 0,5%

2 msk

Senap (dijon)

2 tsk

Margarin flytande 80%

1 msk

Vetemjöl

2 msk

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Fraiche 5%

½ dl

Dill

1 msk

Rapsolja

1 tsk

Torsk

500 g

Gröna ärter

150 g

Parmesanost

1 dl

Haricots verts

100 g

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skala och koka potatis. Mosa grovt och blanda ner mjölk och senap. Smaka av med salt och peppar.
  3. Värm margarin i en kastrull och blanda ner mjöl. Låt det puttra någon min och häll sedan på vatten, lite i taget, och lägg i buljongtärning. Låt såsen tjockna under omrörning. Blanda ner fraiche och dill och smaka av med salt och peppar. Blanda ner fiskbitar och ärter och blanda runt försiktigt.
  4. Häll över fisk- och ärtsåsen i en ugnsfast form. Toppa med potatismoset, riven parmesan och tillaga i ugn ca 20 min.
  5. Koka hastigt upp haricots verts och zucchiniskivor i saltat vatten och servera till fiskgratängen.