ViktVäktarna - Enkel köttgryta

Enkel köttgryta

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk köttgryta med snälla smaker som passar de flesta. Värmer gott när vädret inte gör det.

Ingredienser

Potatis

800 g

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 msk

Japansk soja

1 msk

Kalvfond

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Vatten

2½ dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Broccoli

1 stånd

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis.
  2. Dela kött i mindre bitar. Skala och dela morot i mindre bitar. Skala och hacka lök.
  3. Hetta upp margarin i en gryta. Bryn kött, morot och lök ett par minuter.
  4. Tillsätt soja och fond och låt det fräsa med en liten stund.
  5. Tillsätt matlagningsbas, vatten, salt och peppar. Rör om och låt det sjuda under lock i minst 20 minuter.
  6. Dela broccoli i buketter och koka med ett par minuter i lättsaltat vatten. Smaka ev. av med mer salt och peppar.
  7. Servera grytan med potatis och broccoli.

Anteckning

För att spara tid och kastruller, låt broccolibuketterna koka med i köttgrytan de sista fem minuterna. Vill du ha en tjockare sås, red med lite såsredning.