ViktVäktarna - Enkla russinscones

Enkla russinscones

4
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
Morgon, middag, kväll, scones funkar alltid! Snabba att slänga ihop när du får gäster.

Ingredienser

Vetemjöl

225 g

Bakpulver

2 tsk

Margarin flytande 80%

25 g

Socker

2 msk

Russin

40 g, sultan

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Mjölk 0,5%

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° (varmluftsugn 180°). Häll mjöl i en skål och blanda ner bakpulver. Knåda in margarin till en torr och lite smulig deg med händerna.
  2. Blanda ner socker, russin och yoghurt och rör ihop till en deg. Det ska bli en mjuk men inte klibbig deg som släpper skålen.
  3. Dela upp degen i 12 delar och forma 12 bullar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och pensla bullarna med mjölk.
  4. Grädda i ugn 12-15 minuter eller tills de har jäst upp och är gyllenbruna. Låt svalna lätt på galler före servering.

Anteckning

Har du ingen rund form kan du forma degen till en rektangel och skära den i 12 fyrkanter med en kniv.