Foto av Exotisk fiskgryta med lax från WW ViktVäktarna

Exotisk fiskgryta med lax

7
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fruktig fiskgryta med ananas. Currypasta ger grytan både lite sting och god smak.

Ingredienser

Lax

200 g

Hoki

200 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st, gärna olika färg

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Vetemjöl

½ msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Currypasta

2 tsk, 1-2 tsk röd

Ris, kokt

6 dl

Ananas, konserverad i juice

200 g

Gröna bönor

3 dl

Instruktioner

  1. Strimla purjo och paprika, hacka vitlök. Fräs purjo och vitlök i olja. Pudra över mjöl, späd med grädde och lite ananasjuice. Låt koka upp. Tillsätt currypasta, paprika, ananas i bitar och fisk. Låt det sjuda ca 6-8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och gröna bönor.