Foto av Falukorv i gryta med kikärter och tomat från WW ViktVäktarna

Falukorv i gryta med kikärter och tomat

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Den här korvgrytan blir en garanterad favorit, riklig på färg och annorlunda komponenter som kikärter och rosmarin sätter smaken på plats.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Falukorv 18%

300 g

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Broccoli

2 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Tomater, passerade

1 förp, eller krossade

Chilisås, tomat

2 msk

Kikärter, konserv

2 dl

Rosmarin

1 tsk, torkad

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Koka riset. Skär korven i tärningar.
  2. Skiva squash, strimla purjolök och lök. Fräs korv, purjolök och lök i margarinet.
  3. Pressa ner vitlöksklyftan. Tillsätt squash, broccoli och tomater. Smaksätt med chilisås.
  4. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Låt puttra ca 10 minuter.
  5. Lägg i kikärterna, låt allt bli varmt. Servera med ris.
  6. Koka riset. Skär korven i tärningar.