Färs- och kantarellpaj

11
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Suveränt god kantarell- och köttfärspaj med ett täcke av lagrad ost som kronan på verket. Perfekt en mulen höstkväll. Glöm inte att ha sallad till.

Ingredienser

Vetemjöl

3 dl

Margarin flytande 80%

100 g

Vatten

2 msk, 2-3 msk

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Tomatpuré

2 msk, 1-2 msk

Kantareller

300 g

Kycklingfärs 5%

400 g

Fraiche 5%

2 dl

Salt

1 tsk

Ost riven 17%

1 dl, lagrad

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop mjöl, margarin och vatten. Tryck ut i en pajform, nagga den och grädda i ugn ca 10 min.
  3. Hacka lök, vitlök och stek i olja tillsammans med tomatpuré. Tillsätt kantareller och fräs med ett tag. Tillsätt färs och stek tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Lägg över färsblandningen i pajskalet.
  4. Blanda samman fraiche och ost och häll över köttfärsblandningen.
  5. Baka pajen i ugn ca 15-20 min tills den fått fin färg. Servera med en sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!