ViktVäktarna - Färs- och linsbiffar med smak av oregano

Färs- och linsbiffar med smak av oregano

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att dryga ut kötträtter med linser är inte bara bra för hälsan, miljön och plånboken utan även väldigt gott. Testa dessa goda färs- och linsbiffar nästa gång du är sugen på biffar så får du se!

Ingredienser

Potatis

800 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Gröna torra linser

½ dl

Ägg

2 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Mjölk 0,5%

2 msk

Lökpulver

1 tsk

Oregano

2 msk

Salt

1 tsk

Peppar

½ tsk

Nötfärs 10%

300 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Mjölk 0,5%

2 dl

Japansk soja

1 tsk, kinesisk

Köttbuljongtärning

1 st

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis och morötter.
  2. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  3. Riv lök på ett rivjärn och blanda ägg, ströbröd, mjölk och kryddor och låt svälla ett par minuter. Blanda ner färs. Mosa de avrunna linserna och tillsätt dem. Arbeta ihop och forma till små biffar.
  4. Stek biffarna i margarin tills de fått fin färg, sänk värmen och häll på mjölk, soja och lägg i buljongtärning. Låt puttra ett par minuter, red sedan såsen till önskad konsistens.
  5. Servera med potatis och morötter.