ViktVäktarna - Färs- och risfylld paprika

Färs- och risfylld paprika

7
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Paprikor fyllda med en smakrik röra på färs och ris, toppad med en härlig tomatsås.

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

1½ dl

Nötfärs 5%

400 g

Rapsolja

1 tsk

Lök

1 st, röd/röda, liten

Dill

1 knippe(n)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Kryddpeppar

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Kanel

¼ tsk

Paprika

4 st, stora

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Tomater, passerade

1 förp

Salt

1 tsk

Oregano

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Kvarg naturell 1%

1½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Stek färs i olja. Skala och riv lök fint, hacka dill och persilja.
  4. Blanda ris och färs i en stor skål. Blanda ner lök, kryddpeppar, paprikapulver, kanel och halva mängden dill och persilja. Smaka av med salt och peppar och ev. mer kryddor.
  5. Dela paprikorna på längden, kärna ur dem och lägg på en stor ugnsplåt. Skeda ner köttfärsblandningen i paprikahalvorna. Täck med ugnsfolie och tillaga i ugn 15 minuter. Ta av ugnsfolien och fortsätt att tillaga i ytterligare 25-30 minuter eller tills paprikorna mjuknat. Håll uppsikt och lägg eventuellt över folie igen så att de inte blir brända.
  6. Pressa vitlök och stek glansig i olja. Tillsätt passerade tomater, salt, oregano och peppar. Koka upp och låt småputtra 5 minuter tills den reducerats något.
  7. Ringla tomatsåsen över paprikahalvorna, toppa med en klick kvarg och strö över resterande dill och persilja.