ViktVäktarna - Färspytt med grönsaker

Färspytt med grönsaker

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ibland är det enkla det allra godaste, och här har vi en riktigt enkel rätt! Kalkonfärsen ger rätten en extra fräsch köttsmak och gifter sig perfekt med smakerna av vitlök, citron och timjan. En väldigt mättande och smakrik färsrätt fylld av rotfrukter och kikärter.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Kalkonfärs 10%

500 g

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Citron

1 st

Timjan

½ tsk

Chili flakes

½ tsk

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök, fräs i olja i en stekpanna. Pressa ner vitlök. Lägg i färs och låt fräsa med.
  2. Skala och skär morötter och palsternacka i mindre bitar. Lägg ner i stekpannan. Låt fräsa med tills rotsakerna börjar mjukna.
  3. Rör i sköljda och avrunna kikärtor. Rör ner rivet skal från citron, timjan och chili flakes. Krydda med salt och peppar.