Foto av Färsspett med marinerade bönor från WW ViktVäktarna

Färsspett med marinerade bönor

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Färsspett med ört- och vitlöksmarinerade vita bönor. Mättande, gott och nyttigt!

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Lök

1 st, gul/gula

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Mineralvatten

1 dl

Ägg

1 st

Salladskrydda

1 msk, italiensk

Vita bönor, konserv

250 g, stora

Vitlök

3 klyfta(or), 1 msk hackad

Balsamvinäger

1 msk

Örtkryddor

2 msk, färska t ex oregano och persilja

Sallad

4 dl, isbergs

Lök

1 st, röd/röda

Cocktailtomater

125 g

Olivolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Blötlägg 8 bambuspett i 10 minuter. Finhacka den gula löken, lägg ströbröd och vatten i en bunke och låt det svälla några minuter. Tillsätt färs, ägg, kryddor, lök och blanda noggrant. Forma 8 avlånga biffar och trä upp dem på spetten. Stek i het ugn, 225° ca 5 minuter. Finstrimla salladen, lägg den i isvatten och låt den sedan rinna av. Finhacka rödlöken och stek den i oljan tillsammans med hackad vitlök. Efter en minut så tillsätt bönor, oregano och vinäger, låt det steka ytterligare en minut. Vänd i sallad, persilja och tomater skurna i kvartar. Servera direkt tillsammans med spetten. Tips: Alla typer av färska örter och kryddor passar i detta recept, variera gärna!