ViktVäktarna - Festkyckling med pasta

Festkyckling med pasta

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fantastiskt god pastarätt med kyckling, kantareller, vitlök och avokado som funkar fint som både lyxig vardagsmat men även enkel och snabb bjudmat. Sådana rätter gillar vi verkligen!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Kantareller

300 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, tagliatelle

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Avokado

1 liten(t)/små

Instruktioner

  1. Skär kyckling i strimlor, stek i margarin och krydda med salt och peppar. Ta upp strimlorna och lägg dem åt sidan.
  2. Skala och hacka vitlök. Rensa svamp och skär i mindre bitar. Stek svamp i margarin och krydda med salt. Lägg i vitlöken efter en stund.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ner kycklingen i pannan med svamp. Häll på matlagningsgrädde. Strö över buljongtärningen. Låt alltsammans koka upp och koka någon minut. Gröp ur och tärna avokadon och blanda ner strax innan servering.
  5. Servera med pasta.