Foto av Fläskfilégryta med klyftpotatis från WW ViktVäktarna

Fläskfilégryta med klyftpotatis

11
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
God gryta som passar hela familjen, serveras med ugnsstekta morötter och potatis. Smaskens!

Ingredienser

Potatis

800 g

Morot

250 g

Rapsolja

2 tsk

Fläskfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Köttbuljongtärning

1 st

Vatten

2 dl

Matlagningsvin, vitt

1 dl, 1-2 dl

Fraiche 5%

2 dl

Timjan

1 tsk, torkad

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis i klyftor och morötter i stavar. Lägg i en plastpåse med olja och fördela runt. Lägg över på ugnsplåt och ställ in i ugn ca 30 minuter.
  2. Skär filén i bitar och bryn runt om i margarin.
  3. Strimla löken och klyfta svampen, stek i margarin. Smula i buljongtärning och slå på vatten, vin och fraiche. Krydda med timjan och ev lite salt och peppar. Lägg i köttet och låt småkoka tills köttet är klart, ca 10 min. Red ev av med lite redning.
  4. Servera grytan med klyftpotatis, morötter och sallad.
  5. Tips! Vill du få tydligare smakkaraktär på rätten, tillsätt lite kantarellfond men se då upp med salt i övrigt.