Foto av Filéspett med bönsallad från WW ViktVäktarna

Filéspett med bönsallad

8
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Gott att grilla är lamm, men du kan lika gärna byta ut det mot kyckling eller något annat favoritkött.Den härliga röran passar till det mesta.

Ingredienser

Lammfilé

300 g

Schalottenlök

1 st

Paprika

2 st, gul och röd

Zucchini (squash)

½ st

Cocktailtomater

8 st

Chilisås, tomat

1 msk

Japansk soja

1 msk

Citron

1 st, 2 msk pressad saft

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Vita bönor, konserv

200 g

Lök

½ st, röd

Haricots verts

150 g

Salladsost (feta) 10%

50 g

Rapsolja

1 tsk

Rödvinsvinäger

1 tsk

Instruktioner

  1. Dela filén i mindre bitar. Blanda samman marinaden och lägg i filébitarna och rör om. Låt det marinera minst 30 min. Dela lök och paprika i mindre bitar och skär squash i skivor. Varva kött och grönsakerna på blötlagda träspett. Grilla spetten runt om ca 10-12 min. Skölj bönorna, lägg på ett fat, fyll på med strimlad lök, haricots verts och tärnad ost. Krydda med svartpeppar, droppa över olja och vinäger. Servera salladen till filéspetten.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!