Foto av Fiskgratäng från WW ViktVäktarna

Fiskgratäng

12
11
3
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En superenkel gratäng att göra en vardagskväll när du kommer hem efter jobbet. Smakar fylligt och gott och barnen älskar det!

Ingredienser

Torsk

150 g

Margarin flytande 80%

½ tsk

Schalottenlök

½ st

Spenat

2 dl

Morot

2 st

Ost riven 17%

1 msk

Potatis

350 g

Fiskbuljong

½ dl

Vetemjöl

½ msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Dill

1 msk

Instruktioner

  1. Smörj en form. Lägg spenat i botten och fisken ovanpå. Hacka lök och strö över. Krydda med salt och peppar. Häll buljong och mjölk i en kastrull, vispa ner mjöl, koka upp under omrörning. Smaksätt med kryddor och dill. Häll såsen över fisken och strö på ost. Gratinera i ugn 225 grader ca 15 minuter. Servera med potatis och rårivna morötter.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!