Foto av Fiskgryta à la Skagen från WW ViktVäktarna

Fiskgryta à la Skagen

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Laga denna mustiga gryta när vinden viner utanför eller då du kommit hem efter ett dopp en sensommarkväll.

Ingredienser

Potatis

800 g

Salladslök

6 st

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

250 g

Olivolja

2 tsk

Torsk

500 g

Fiskbuljongtärning

1 st

Vatten

2 dl

Lagerblad

1 st

Citronpeppar

1 krm

Svartpeppar

5 korn

Citron

½ st, 2 tsk skal

Vitlök

1 klyfta(or)

Dill

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och dela lök och morötter i bitar. Skiva champinjonerna.
  3. Fräs först löken i olja i en gryta. Låt sedan morötter och svamp få fräsa med några minuter.
  4. Dela torsken i bitar och lägg i grytan. Smula över fiskbuljongtärningen och tillsätt vatten, lagerblad, citronpeppar, svartpepparkorn, citronskal och den hela skalade vitlöksklyftan. Låt småkoka 5-6 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.
  5. Klipp över dill och servera med potatis, sallad och tomat.