Foto av Fiskrulader i saffranssås från WW ViktVäktarna

Fiskrulader i saffranssås

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fantastisk kombination av lax och torsk med saffranssåsen som pricken över i.

Ingredienser

Potatis

800 g

Torsk

600 g, 4 filéer

Lax kallrökt

100 g, 4 skivor

Schalottenlök

1 st

Fiskbuljong

2 dl

Vin, vitt torrt

1 dl, alt matlagningsvin

Vetemjöl

1 msk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Saffran

1 pkt

Fraiche 8%

1 dl

Cayennepeppar

½ krm

Sockerärter

4 dl

Stenbitsrom (caviar)

50 g

Dill

½ knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Lägg en skiva lax på varje torskfilé och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven neråt i en panna. Hacka löken och lägg ner i pannan tillsammans med buljong och vin. Låt det småkoka under lock ca 10 minuter. Ta upp fisken och sila buljongen. Blanda ihop margarin och mjöl och rör ner det i buljongen. Tillsätt fraiche och saffran. Låt såsen sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar. Servera med potatis och sockerärter, garnera med dill.