Foto av Fisksoppa med saffran från WW ViktVäktarna

Fisksoppa med saffran

4
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lyxig och god soppa med massa härligheter från havet.

Ingredienser

Torsk

300 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

½ msk

Saffran

1 pkt

Fänkålsfrön

½ tsk

Hummerfond

3 msk

Vatten

5 dl

Matlagningsvin, vitt

2½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Lax

200 g

Kräftstjärtar

150 g

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Instruktioner

  1. Dela fisken i 3 cm-stora bitar.
  2. Strimla purjon, finhacka vitlök och skär morötterna i smala stavar.
  3. Värm olja i en gryta och fräs purjo och morot en stund. Tillsätt vitlök, fänkålsfrön, fond, vatten, matlagningsvin, matlagningsbas och saffran. Låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Lägg i fisken och låt det sjuda någon minut tills fisken är klar.
  5. Tillsätt kräftstjärtarna och smaka av med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt.