Foto av Fläskfilé i balsamicosås från WW ViktVäktarna

Fläskfilé i balsamicosås

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskfilé i skivor med bulgur, kokta morötter och en läcker balsamicosås.

Ingredienser

Morot

6 medelstor(t)/medelstora

Schalottenlök

2 st

Fläskfilé

600 g

Rapsolja

3 tsk

Bulgur, okokt

2 dl

Köttbuljong

3 dl

Balsamvinäger

3 msk

Instruktioner

  1. Skala morötter och lök, dela morötterna i stavar och löken i ringar. Bryn fläskfilén runt om i 1 1/2 tsk olja. Lägg över den i en ugnsform och stek i ugn 175° ca 15-20 minuter. Ta ut filén och låt vila inpackad i aluminiumfolie ca 10 minuter. Koka bulgurn. Koka morötterna i lättsaltat vatten. Stek löken i resterande olja. Häll på buljong och balsamvinäger. Låt sjuda några minuter, smaka av med salt och peppar. Skiva upp filén och servera med bulgur, sås och morötter.