Foto av Fläskkotlett med varm morotssallad från WW ViktVäktarna

Fläskkotlett med varm morotssallad

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läcker rätt med marinerad fläskkotlett. Morotssalladen är fantastiskt god till, med smulad fetaost och pepprig ruccola.

Ingredienser

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g, 4 kotletter

Ris, okokt

2 dl, fullkorn

Sweet chilisås

2 msk

Japansk soja

1 msk

Vatten

1 msk

Morot

300 g

Olivolja

1 tsk

Salladskrydda

1 tsk, italiensk

Cayennepeppar

½ tsk

Balsamvinäger

1 msk

Ruccola

50 g

Cocktailtomater

200 g

Salladsost (feta) 10%

90 g

Oregano

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Koka riset. Blanda samman chilisås, soja, vatten, salt och peppar och lägg köttet. Låt marinera minst 30 minuter. Skär morötterna i tunna strimlor med en potatisskalare eller osthyvel. Fräs morötterna i oljan tills de är nästan mjuka. Tillsätt balsamvinäger och kryddor. Grovhacka ruccola och halvera tomaterna. Blanda ner sallad och tomater i grytan. Hacka de färska örterna grovt och skär fetaosten i tärningar. Strö örter och ost över grytan. Servera med stekta eller grillade fläskkotletter och fullkornsris.