Foto av Fransk gryta från WW ViktVäktarna

Fransk gryta

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Köttgryta med champinjoner, grönsaker och mango. Såsen till med senap och currypasta är supergod. Det är bara att njuta!

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Schalottenlök

3 st

Champinjoner

6 st, färska

Zucchini (squash)

1 bit(ar)

Mango

1 st

Paprika

1 st, röd

Grönsaksbuljong

4 dl

Senap (dijon)

2 tsk

Ris, okokt

2 dl

Fraiche 5%

2 dl

Currypasta

1 tsk, röd

Paprikapulver

½ tsk

Instruktioner

  1. Tärna kött, sqaush, paprika och mango. Klyfta lök och champinjoner. Bryn det i margarin. Krydda med salt och peppar. Häll på buljongen. Låt småkoka under lock 30-40 min tills köttet känns mört. Koka under tiden riset. Rör i fraiche, currypasta och paprikapulver i köttgrytan och småkoka ytterligare ett par minuter. Servera med ris och en sallad av skivade tomater med lite hackad rödlök, pressad citron och eventuellt färska kryddor.