Foto av Fried rice med kyckling från WW ViktVäktarna

Fried rice med kyckling

15
Points®
Total tid
1 tim 35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Om Pad Thai är den rätt vi mest förknippar med Thailand, är Fried rice förmodligen den näst mest kända. Tricket är att ha en riktigt het stekpanna så att riset snabbt blir stekt, utan att bli mjöligt och poröst. Denna rätt är dessutom perfekt om du har överblivet ris från gårdagens middag och inte riktigt vet vad du ska göra med det.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl, basmati

Schalottenlök

2 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Sockerärter

100 g

Kycklinglårfilé

600 g

Jordnötsolja

2 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Japansk soja

2 msk, ljus

Sweet chilisås

½ dl

Ägg

2 st

Lime

1 st

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna i kylskåp.
  2. Skala och klyfta löken. Skala och skär morot i slantar. Strimla sockerärterna och kycklingen.
  3. Hetta upp oljan i en stor teflonpanna eller en wokpanna på hög värme. Lägg i lök, morot och kyckling. Stek ett par minuter och lägg sedan i sockerärter, pressad vitlök och riset. Stek tills riset börjar få lite yta.
  4. Häll på soja och sweet chili och rör runt. Gör en grop i mitten av stekpannan och stek äggen i gropen. Rör runt, pressa över lime, toppa med koriander och servera.
  5. Tips! Tricket är att ha en riktigt het stekpanna så att riset snabbt blir stekt utan att bli mjöligt och poröst. Tänk också på att låta ägget steka en stund innan du ”bryter” sönder och blandar in det med riset.