Foto av Fylld aubergine från WW ViktVäktarna

Fylld aubergine

2
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Aubergine fyllda med härligt kryddad tomat- och paprikafyllning! Gratinerade i ugnen med vitlök, timjan och basilika - en riktigt läcker förrätt.

Ingredienser

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st

Krossade tomater

1 förp

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Timjan

1 msk, färsk, hackad

Basilika

1 msk, färsk, hackad

Ost riven 17%

2 dl

Grönsaksbuljong

2 dl

Persilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Dela auberginerna på längden. Salta och låt dem stå 30 minuter. Skölj dem och krama försiktigt ur vattnet. Finhacka löken och strimla paprikorna. Gröp ur innanmätet på auberginerna och hacka det fint. Stek i oljan på låg värme. Bryn lök och en paprika. Tillsätt aubergin, timjan och basilika. Krydda med salt och peppar. Låt det småkoka ca 30 minuter under lock. Häll därefter i krossade tomater, ströbröd, persilja och hälften av osten. Lägg auberginerna i en ugnform och fyll dem med massan. Strö över resten av ost och paprika. Slå på buljong. Gratinera i ugn i 225° ca 30 min. Servera med en fullkornsbulle och tzatsiki