Foto av Fylld foccacia från WW ViktVäktarna

Fylld foccacia

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
24
Svårighetsgrad
Medel
Täck hela bakplåten med den stora degklumpen och njut sedan av ett fluffigt, underbart doftande bröd efter 20 minuter. Foccacia!

Ingredienser

Rosmarin

1 tsk

Olivolja

2 msk

Salt

2 tsk

Vetemjöl

11 dl

Vatten

5 dl

Jäst

½ pkt

Sallad

3 dl

Kalkonbröstpålägg

12 skiva(or)

Tomat

2 st

Gräslök

1 msk, hackad

Senap

2 tsk, fransk

Cottage cheese, naturell 4%

2 dl

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i lite av det ljumma vattnet. Häll på resten när jästen löst sig. Fyll på med vetemjöl och 1 tsk salt. Arbeta degen ordentligt för hand eller i maskin. Forma till en stor klump. Häll ner hälften av olivoljan i en bunke. Vänd ner degklumpen och låt olivoljan komma åt degen på alla sidor. Jäs övertäckt i ca 1 timme. Stjälp upp degen på en plåt. Tryck och dra ut degen så att den nästan täcker plåten. Låt jäsa ytterligare 20 min. Gör gropar i degen med hjälp av fingrarna. Pensla på resten av olivoljan. Strö över 1 tsk salt (gärna flingsalt) och rosmarin. Grädda brödet ca 20 min i 250°. Rör samman keso med senap, gräslök och salt. Lägg kesoröran på ena halvan av brödet. Lägg på sallad, tomat, skivor av rökt kalkon och andra halvan av brödet.