ViktVäktarna - Gratinerade räkor

Gratinerade räkor

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik gratäng med räkor och minimajs, går hem hos såväl stora som små! Servera gärna med en matig sallad, baguette eller ris.

Ingredienser

Skalade räkor

300 g

Schalottenlök

4 st

Minimajs

200 g, 1 burk

Rapsolja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Fraiche 5%

2 dl

Matlagningsvin, vitt

1½ dl

Tomatpuré

2 tsk

Salt

½ tsk

Vitpeppar

1 krm

Cayennepeppar

½ krm

Ost riven 17%

2 dl

Sallad

70 g

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Majs

2 dl, 1 burk

Avokado

1 liten(t)/små

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka lök och dela minimajs i bitar. Hetta upp olja och fräs lök, minimajs och pressad vitlök under omrörning.
  3. Blanda ner fraiche, matlagningsvin, tomatpuré, salt, vitpeppar och cayennepeppar och låt koka upp.
  4. Tillsätt räkorna och slå över i en ugnsfast form, strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Dela avokadon i mindre bitar och blanda med sallad, tomater och majs. Servera till gratängen.

Anteckning

Gillar du hetta är det bara att öka mängden cayennepeppar.