ViktVäktarna - Grekisk kyckling med risoni och tzatziki

Grekisk kyckling med risoni och tzatziki

8
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En snabb vardagsrätt som är hur god som helst! Citrondoftande risoni med kyckling och paprika som fått steka med olivolja, vitlök och oregano. Och så en tzatziki på allt detta. Hur gott som helst!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Paprika

2 st

Pasta okokt (risoni)

2 dl

Olivolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Oregano

1 tsk

Citron

1 st

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Turkisk yoghurt 3,5%

2 dl

Gurka

½ st

Vitlök

2 klyfta(or)

Rödvinsvinäger

1 tsk

Instruktioner

  1. Dela kyckling i mindre bitar. Strimla paprika.
  2. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
  3. Värm olja i en panna och stek kycklingen tills den är klar. Blanda ner paprika, pressad vitlök och oregano på slutet.
  4. Blanda ihop yoghurt med riven gurka, pressad vitlök och vinäger.
  5. Blanda ihop risoni med rivet skal och pressad saft från citron. Servera med kyckling, paprika, oliver och tzatziki.