Foto av Gremolatastekta rotfrukter med skaldjur från WW ViktVäktarna

Gremolatastekta rotfrukter med skaldjur

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rotfrukter och skaldjur stekta i gremolata (persilja, vitlök och citronsaft). En smakrik och nyttig rätt.

Ingredienser

Palsternacka

500 g

Morot

250 g

Rödbetor, färska

250 g

Olivolja

1 msk

Persilja

1 dl, färsk, hackad

Vitlök

3 klyfta(or)

Citron

1 st, saft, ca ½ dl

Skalade räkor

140 g

Kräftstjärtar

140 g

Ruccola

100 g

Instruktioner

  1. Skala och klyfta rotfrukterna. Ringla på oljan och krydda med salt och peppar. Rosta rotfrukterna i ugn, 225° ca 15 minuter tills de känns färdiga. Blanda persilja, hackad vitlök, citronsaaft, skaldjur och rucola i en stor skål. Vänd i rotfrukterna och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar och servera genast. Tips: Om Du vill servera sås till rätten så välj en färdig mager dressing.