Foto av Grillad fläskfilé med rabarberchutney från WW ViktVäktarna

Grillad fläskfilé med rabarberchutney

10
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god rabarberchutney är det perfekta tillbehöret till grillat. I denna rätt har vi kokat ihop rabarber, chili, honung och ingefära. Gör en stor batch när det är grillsäsong och förvara i kylen. Lyxigt att kunna plocka fram soliga grillkvällar.

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Marinad, max 1 gram fett

75 g

Potatis

800 g

Olivolja

2 tsk

Sallad

70 g

Cocktailtomater

½ ask(ar)

Rabarber

200 g

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Honung

2 msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Salt

½ tsk

Ingefära

½ tsk, torkad

Instruktioner

  1. Lägg fläskfilé i marinad.
  2. Skala och skär rabarber i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finstrimla chili. Lägg rabarber, lök, vitlök och chili i en kastrull. Tillsätt honung och vinäger. Låt puttra på svag ca 20 min eller tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med salt och ingefära. Ta bort från värmen och låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 200°. Klyfta potatis och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och ställ in i ugn ca 30 min. Salta och peppra.
  4. Grilla filén och servera med ugnsrostad potatis, rabarberchutney och sallad.

Anteckning

Det går bra att byta ut rabarber mot äpple när det inte är säsong.