ViktVäktarna - Grillad fläskkotlett med couscous och melonsallad

Grillad fläskkotlett med couscous och melonsallad

7
Points®
Total tid
2 tim 35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch och somrig rätt med läskande melon och mynta.

Ingredienser

Rapsolja

1 tsk

Balsamvinäger

1 msk

Honung, flytande

1 tsk

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g

Couscous, okokt

2 dl

Spiskummin

1 tsk

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Citron

½ st

Vattenmelon

1 st, minivattenmelon

Mynta

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Blanda ihop olja, vinäger, honung, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i fläskkotletterna och låt dem marineras minst 2 timmar eller över natten.
  2. Lägg couscous och spiskummin i en kastrull. Smula ner en buljongtärning och koka sedan couscousen enligt anvisning på förpackningen. Pressa ner citronsaft.
  3. Dela melon i mindre bitar och blanda med mynta. Salta och peppra lätt.
  4. Grilla kotletterna och låt sedan vila 5 minuter. Servera med couscous och melonsallad.

Anteckning

Gör rätten ännu matigare genom att blanda ner kikärtor i couscousen.