Foto av Sesampanerad halloumi och vetetabbouleh från WW ViktVäktarna

Sesampanerad halloumi och vetetabbouleh

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Halloumi är, med sin goda sälta, extra trevlig att äta på sommaren. Tillsammans med en fräsch tabbouleh gjord på matvete blir det en ljuvlig middag! Gör den glutenfri genom att byta ut matvete till quinoa - det blir också smarrigt.

Ingredienser

Matvete okokt

2 dl

Tomat

3 st

Paprika

2 st, gul och orange

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora

Persilja

1 dl, 1-2 dl hackad

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st, saft

Olivolja

1 msk

Halloumi

200 g

Ägg

1 st

Sesamfrön

½ dl

Instruktioner

  1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna.
  2. Tärna tomater, paprika och zucchini smått. Halvera oliverna och finhacka persiljan.
  3. Blanda ihop matvete, grönsaker, oliver och persilja.
  4. Blanda pressad vitlök, pressad citron och olja, krydda med lite salt och peppar. Häll det över salladen och rör om.
  5. Skiva halloumi, doppa i uppvispat ägg och vänd sedan i sesamfrön.
  6. Grilla eller stek halloumin och servera med tabbouleh.

Anteckning

En smarrig tzatziki, raita eller annan yoghurtbaserad sås passar utmärkt till.