Foto av Grillad halloumi från WW ViktVäktarna

Grillad halloumi

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Halloumi med halstrade räkor i sötsur tomat- och grönsakschutney. Spännande smaker av kardemumma, stjärnanis och sambal oelek ger denna rätt extra god smak.

Ingredienser

Tomatjuice

2 dl

Kardemumma

½ tsk, kärnor, krossade

Anis

5 g, stjärn, 3 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

3 tsk

Vitvinsvinäger

2 msk

Sambal oelek

1 krm

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Fänkål

½ medelstor(t)/medelstora

Schalottenlök

2 st

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Halloumi

200 g, 8 skivor

Skalade räkor

100 g, 12 stora

Margarin flytande 80%

½ msk

Instruktioner

  1. Skär morot, fänkål, lök och squash i tunna skivor. Koka upp tomatjuice, kardemumma, stjärnanis, pressad vitlök, 2 tsk olja och vinäger. Smaka av med sambal och ev lite socker för extra fyllighet. Tillsätt morot, fänkål, lök och squash. Låt koka ett par minuter och smaka av med lite salt. Pensla halloumin med 1 tsk olja och grilla den på hög värme, stek räkorna i margarin och servera tillsammans med halloumin och tomatchutneyn.