Foto av Grillad kyckling med ugnsbakad aubergine från WW ViktVäktarna

Grillad kyckling med ugnsbakad aubergine

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad kyckling och ugnsbakad aubergine i tomatsås med vitlök och oregano. Missa inte parmesanosten som ger extra god smak åt tomatsåsen!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

700 g

Aubergine

3 medelstor(t)/medelstora, små

Olivolja

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

4 klyfta(or), 2 msk

Oregano

1 msk, färsk, hackad

Krossade tomater

1½ förp, 600 g

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Skiva auberginen i centimeter tjocka skivor. Hetta upp 1 tsk olja i en tjockbottnad kastrull. Strimla löken och hacka vitlöken, lägg i kastrullen tillsammans med oreganon. Låt det fräsa sakta i tio minuter, tillsätt krossade tomater och låt det koka ytterligare tio minuter. Hetta upp en teflonpanna med 1 tsk olja och rosta aubergineskivorna på hög värme. Lägg auberginen i en ugnsfast form, slå över tomatsåsen och strö på parmesan. Tillaga i ugn 200° ca 30 minuter. Salta och peppra kycklingfilén, grilla den på grilljärn eller i het ugn. Skiva kycklingen tunt och servera den med auberginegratängen. Tips: prova gärna att byta ut oreganon mot basilika i receptet.