Foto av Grillade kycklingspett med het spagetti från WW ViktVäktarna

Grillade kycklingspett med het spagetti

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läckra kycklingspett och spagetti med chili och vitlök. Festligt och snabblagat!

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

140 g

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Ruccola

100 g

Grönsaksfond

1 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Kycklingbröstfilé

700 g

Balsamvinäger

3 msk

Olivolja

3 tsk

Farinsocker

1 msk, eller muscovodosocker

Instruktioner

  1. Blanda vinäger, 2 tsk olja, samt socker till marinaden. Skär kycklingfiléerna i strimlor, fyra bitar på längden. Lägg dem i en skål och häll över marinaden. Låt det dra i kylen ca 30 minuter. Trä sedan upp kycklingen på blötlagda träspett, krydda med salt och peppar. Koka pastan enl förp och låt den svalna. Kärna ur och skiva chilin tunt. Fräs skivad vitlök och chili långsamt i 1 tsk olja, späd med grädde och fond. Vänd i pasta och rucola, smaka av med salt och svartpeppar. Grilla spetten några minuter på varje sida. Lägg upp på fat och servera med pastan. Tips! Om man vill ha ett milt tillbehör till spetten så byt ut chilin mot soltorkade tomater och basilika.