ViktVäktarna - Grön curry med halloumi och svamp

Grön curry med halloumi och svamp

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig svamp- och halloumicurry med en bas på kokosmjölk, grön currypasta, vitlök och ingefära. Grym vardagsmat!

Ingredienser

Champinjoner

250 g, eller portabello

Halloumi

150 g

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Salladslök

1 knippe(n)

Ingefära

1 bit(ar)

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Currypasta

2 msk, grön

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Vatten

2 dl

Svampbuljongtärning

½ st

Limeblad

3 st

Lime

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skiva svamp och tärna halloumi, strimla chili och salladslök. Riv ingefära och vitlök.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en panna och fräs svamp och halloumi tills det fått fin färg.
  4. Blanda ner ingefära, vitlök, currypasta och drygt hälften av salladslöken och låt det fräsa med en stund. Häll på kokosmjölk och vatten och lägg i buljongtärning och limeblad. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med pressad lime.
  5. Servera curryn med ris och toppa med koriander och resterande salladslök.

Anteckning

Det är gott att toppa med cashewnötter.