Foto av Grön lasagne från WW ViktVäktarna

Grön lasagne

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt god vegetarisk lasagne sprängfylld med grönsaker och toppad med pinjenötter. Lika god till vardags som till helgmyset.

Ingredienser

Mjölk 0,5%

8 dl

Majsstärkelse (redning)

3 msk

Ost riven 17%

2 dl

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Sparris

250 g

Broccoli

1 stånd

Butternutpumpa

½ st

Edamamebönor

2 dl

Spenat, färsk

70 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Färska örter

2 msk

Lasagneplattor, färska

200 g

Pinjenötter

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka upp mjölk med såsredning och låt puttra så att såsen tjocknar. Blanda ner ost och smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva zucchini tunt. Skär sparris och broccoli i bitar. Skala och skär pumpa i fina bitar. Tina bönor.
  4. Lägg ett lager med grönsaker, bönor och spenat i en ugnsfast form. Smula över buljongtärning, finhackad chili och örter. Häll på lite ostsås och avsluta med ett lager lasagneplattor. Lägg på ett nytt lager grönsaker. Fortsätt lägga ihop lasagnen tills du har använt upp alla grönsaker och pasta. Krydda lasagnen med peppar. Häll ostsås överst.
  5. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter. Rosta pinjenötter och strö över.