Foto av Grön linsotto med vitlöksstekt svamp från WW ViktVäktarna

Grön linsotto med vitlöksstekt svamp

8
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Som risotto, fast gjort på linser. Toppat med frästa champinjoner smaksatta med vitlök, citron och persilja. Gott och mättande!

Ingredienser

Vatten

8 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Gröna torra linser

2 dl

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Champinjoner

250 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st

Bladpersilja

1 knippe(n)

Parmesanost riven

2½ dl

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljongtärning. Håll varm.
  2. Skala och hacka lök. Hetta upp en traktörpanna med olja och fräs löken tills den mjuknat. Pressa i vitlök och tillsätt linser. Låt fräsa med hastigt. Häll på matlagningsvin och låt det reduceras till ungefär hälften. Tillsätt 3 dl buljong och låt det koka in. Fortsätt spä med lite buljong i taget tills linserna är mjuka, ca 20 minuter.
  3. Dela svamp i grova bitar och stek i margarin tills de fått lite färg. Pressa ner vitlök, riv över citronskal och blanda ner hackad persilja. Salta.
  4. Blanda ner parmesan i linsotton och låt den smälta. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron. Toppa med svampfräset.

Anteckning

Toppa med lite extra riven parmesan och ev. hackade valnötter.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!