Foto av Grön wok med cashewnötter från WW ViktVäktarna

Grön wok med cashewnötter

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Färsk ingefära, ostronsås och cashewnötter - visst låter det exotiskt? Det är så lätt att "svänga" ihop denna rätt och smaken är riktigt lyxig!

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Svamp

2 dl, gärna shiitake

Paprika

1 st, röd

Paprika

1 st, gul

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Minimajs

250 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Ostronsås

3 msk

Sötsur sås

2 msk

Ingefära

1 msk, färsk, riven

Grönsaksfond

1 msk

Vatten

2 dl

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Cashewnötter

20 st

Salt

1 krm

Peppar

1 krm

Äggnudlar okokta

275 g

Instruktioner

  1. Tillaga nudlarna. Skär blomkålen i små buketter. Dela svampen. Skär paprika och majs i bitar, morötter och purjolök i skivor. Hacka vitlöksklyftorna. Fräs alltsammans i olja. Tillsätt ostronsås, sötsur sås, färsk ingefära och fond. Skaka samman vatten och såsredning, häll ner i pannan. Låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar. Strö över hackade cashewnötter. Servera med nudlar.