Foto av Grönsakslasagne med salladsost från WW ViktVäktarna

Grönsakslasagne med salladsost

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne med morötter och zucchini som huvudråvaror, uppbackade av basilika, spenat och salladsost.

Ingredienser

Morot

3 st

Zucchini (squash)

1 st

Lök

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Tomater, krossade

1 förp

Vatten

1 dl

Fraiche 5%

2 dl

Socker

½ tsk

Basilika

1 kruka(or)

Salladsost (feta) 10%

150 g

Lasagneplattor, färska

200 g

Bladspenat

70 g

Ost riven 17%

1½ dl

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Skala och skär morötterna i halvmånar. Tärna zucchini och hacka lök, vitlök och chili. Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med morötterna. Tillsätt zucchini, chili, krossade tomater, vatten, fraiche, salt, peppar och socker. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan. Smaka av med mer chili, basilika, salt och peppar vid behov.
  3. Smula salladsost och lägg samman lasagnen. Börja med sås i botten på en ugnsform. Lägg på lasagneplattor och varva sedan spenat, salladsost, sås och lasagneplattor. Avsluta med sås överst och strö över riven ost.
  4. Ställ in i ugn ca 20 minuter. Servera lasagnen med sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!