ViktVäktarna - Grönsakssoppa med kyckling och borlottibönor toppad med pistou

Grönsakssoppa med kyckling och borlottibönor toppad med pistou

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En värmande och mättande kyckling-, bönsoppa- och grönsakssoppa som toppas med härlig pistou. Pistou är en fransk örtsås gjord på basilika, vitlök och olivolja. Förgyller i princip vilken rätt som helst!

Ingredienser

Bladpersilja

1 knippe(n)

Mynta

1 kruka(or)

Citron

½ st

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Vatten

1½ liter

Kycklingbuljongtärning

2 st

Kycklingbröstfilé

300 g

Broccoli

1 stånd

Sparris

1 knippe(n)

Ingefära

1 msk, 1-2 msk färsk riven

Chili flakes

½ tsk

Borlottibönor, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Gröna ärter

2 dl

Sockerärter

150 g

Instruktioner

  1. Grovhacka basilika och lägg tillsammans med rivet citronskal och pressad vitlök i en mixer. Mixa till smulor och blanda sedan ner olivolja.
  2. Strimla purjolök. Hetta upp rapsolja i en gryta och fräs purjolök tillsammans med pressad vitlök ca 5 minuter eller tills den mjuknar.
  3. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Skiva kyckling tunt och lägg i grytan. Låt småkoka under lock ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.
  4. Skär broccoli i mindre buketter och skär sparris i bitar. Tillsätt broccoli, sparris, ingefära, chili flakes och sköljda och avrunna bönor i soppan. Låt koka upp. Sänk värmen och låt puttra utan lock i 2 minuter.
  5. Tillsätt gröna ärter och skivade sockerärter. Låt puttra utan lock i ytterligare 2 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan toppad med pistou.