Foto av Grönsakssoppa och rågmacka från WW ViktVäktarna

Grönsakssoppa och rågmacka

6
6
5
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En värmande grönsakssoppa tillsammans med en rågmacka gör dig mätt och belåten. Passar bra både till lunch och som lite lättare kvällsmat.

Ingredienser

Potatis

2 st

Morot

3 st

Palsternacka

2 st

Rotselleri

1 bit(ar)

Purjolök

1 bit(ar)

Rapsolja

1 msk

Grönsaksbuljong

12 dl

Persilja

1 msk

Rågbröd grovt med hela korn

160 g, 4 skivor

Färskost 11%

4 msk, med vitlökssmak

Kalkonbröstpålägg

4 skiva(or), 60 g

Paprika

1 st

Alfalfagroddar

1 dl

Instruktioner

  1. Skala och riv rotfrukterna grovt, strimla purjolöken. Fräs det i oljan i en gryta. Häll på buljong och låt det koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja. Bred färskost på brödet, lägg på kalkon, paprika och groddar.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!