Foto av Gryta med färs och rotfrukter från WW ViktVäktarna

Gryta med färs och rotfrukter

6
6
4
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig höstgryta med mycket rotfrukter! Servera gärna med färsk persilja, för både smakens och ögonens skull.

Ingredienser

Potatis

4 st

Morot

2 st

Kålrot

1 bit(ar)

Nötfärs 10%

300 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Lök

1 st, gul

Vitlök

2 klyfta(or)

Köttbuljong

4 dl

Matlagningsvin, rött

1 dl

Tomater, krossade

1 förp

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatis, morot och kålrot. Fräs färsen smulig i margarin i en stekpanna. Lägg över í en gryta. Fräs hackad lök och vitlök, blanda ner det tillsammans med potatis, morot och kålrot i färsen. Häll på buljong, vin och krossade tomater. Krydda med salt och peppar, låt det småkoka ca 25 minuter. Strö över hackad persilja och servera med sallad och bröd.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!