ViktVäktarna - Hallon- och flädersorbet

Hallon- och flädersorbet

4
Points®
Total tid
3 tim 20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Sorbet med smak av hallon och fläder toppad med färska bär är svårslaget en varm sommardag.

Ingredienser

Hallon

500 g

Saft (koncentrerad)

4 msk, fläder

Socker

½ dl

Vatten

4 msk

Äggvita

3 st, stora

Bär, färska

1 dl, blandade sorter till serveringen

Instruktioner

  1. Kör hallon i en mixer till en slät puré. Sila sedan för att få bort kärnorna.
  2. Värm saft, socker och vatten på svag värme i en kastrull. Blanda runt tills sockret löst sig. Koka sedan upp och låt koka ett par minuter. Ta från värmen och blanda ner hallonpurén. Ställ åt sidan för att svalna.
  3. Vispa äggvitorna i en ren, torr skål tills den är fast. Vänd ner ⅓ av äggvitorna i hallonsåsen, rör försiktigt tills allt har blandats. Vänd sedan varsamt ner resterande äggvitor i hallonsåsen. Täck med lock eller plastfolie och sätt in i frysen några timmar eller över natten.
  4. Ta ut sorbeten ur frysen 15 minuter före servering. Servera med färska bär.