Viktväktarna - Havrekakor med vit choklad och tranbär

Havrekakor med vit choklad och tranbär

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Lätt
Vem gillar inte havrekakor? Testa dessa godingar med tranbär och vit choklad. De torkade tranbären ger kakorna en syrlighet som passar utmärkt ihop med den söta chokladen.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

75 g

Farinsocker

75 g

Ägg

1 st

Choklad vit

50 g

Tranbär, torkade

50 g

Vetemjöl

100 g

Bakpulver

1½ tsk

Havregryn

75 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Klä två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Vispa farinsocker och margarin i en stor skål tills det blir en krämig smet. Vispa ner ägget. Blanda ner hackad choklad, tranbär, mjöl, bakpulver och havregryn.
  3. Klicka ut 16 klickar på bakplåtarna. Se till att de har gott om plats att jäsa. Platta sedan till varje klick med baksidan på en sked.
  4. Grädda i ugn 15 minuter tills de blir gyllenbruna och börjar kännas spröda. Låt svalna på galler.