Helstekt oxfilé med potatiskaka och fyllda tomater

Total tid
1:30
Förberedelse
0:40
Tillagningstid
0:50
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En liten kreation med små fyllda tomater och potatiskaka. Härligt gott till den hela oxfilén.
Ingredienser
  • Potatis
    600 g
  • Matlagningsgrädde 7%
    2 dl
  • Ägg
    1 st
  • Ost riven 17%
    3 msk
  • Oxfilé
    500 g
  • Margarin flytande 80%
    1 msk
  • Cocktailtomater
    8 st
  • Färskost 11%
    4 msk
  • Basilika
    1 msk
  • Sallad
    100 g, blandad
Instruktioner
  1. Börja med potatiskakan. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatis tunt. Lägg potatisen i en brödform klädd med bakplåtspapper. Vispa samman grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Häll grädden över potatisen och strö över osten. Ställ in formen i ett vattenbad i ca 40 minuter, mitt i ugnen.
  2. Sänk värmen i ugnen till 150°. Putsa oxfilén och bryn runt om i margarin. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnsfast form och stek mitt i ugnen i tills innertemperaturen är knappt 60°, köttet är då medium. Ta ut köttet och låt det vila i aluminiumfolie i ca 10 minuter innan det skivas upp.
  3. Rör samman färskost och basilika. Krydda med salt och peppar. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur fruktköttet. Fyll tomaterna med färskosten.
  4. Servera köttet med potatiskakan, fyllda tomater och sallad.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!