Foto av Hembakade tekakor från WW ViktVäktarna

Hembakade tekakor

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Ljuvligt goda tekakor med havregryn. Nybakade med smör och ost är en ren njutning!

Ingredienser

Mjölk 1,5%

5 dl

Havregryn

2½ dl

Margarin flytande 80%

100 g

Socker

½ dl, eller sirap

Salt

½ tsk

Jäst

1 pkt

Vetemjöl

10 dl

Instruktioner

  1. Häll mjölken över havregrynen och låt stå ca 1 timme. Smula ner jästen och häll på övriga ingredienser. Blanda samman till en deg. Låt jäsa 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma små bullar och kavla ut till platta tekakor. Nagga med en gaffel, låt jäsa igen 20-30 minuter. Grädda i 225° 10-15 minuter.