Viktväktarna - Het kyckling- och paprikagryta

Het kyckling- och paprikagryta

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Enkel kycklinggryta som passar hela familjen. Den är enkel att variera och dessutom perfekt att göra en större sats av om du vill ha matlådor över till jobbet.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

200 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Olivolja

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Kalvfond

2 msk

Ajvar relish

1 msk

Sambal oelek

½ tsk

Paprikapulver

½ tsk, rökt

Paprika

3 st, röda

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, à 400g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Bladpersilja

2 msk

Bulgur, okokt

2 dl

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Skala och skär lök i bitar och dela champinjoner. Skär kyckling i bitar. Hetta upp olja i en gryta och bryn lök, pressad vitlök, kyckling och champinjoner. Blanda sedan ner tomatpuré och låt fräsa med en stund.
  2. Häll ner krossade tomater och fond. Låt grytan puttra så att kycklingen kokas klart.
  3. Blanda ner ajvar, sambal oelek och paprikapulver. Skär paprika i bitar och blanda ner tillsammans med avrunna vita bönor. Häll ner matlagningsbas, koka upp och låt sedan sjuda ett tag. Smaka av med salt och peppar. Strö över bladpersilja.
  4. Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen. Servera grytan tillsammans med bulgur och sallad.

Anteckning

Vill du ha den vegetarisk funkar det bra att byta ut kyckling mot quorn eller liknande produkt. Har du tomater eller några andra grönsaker hemma? Blanda gärna dem med bulgur för att ge det mer färg och smak.