ViktVäktarna - Heta quorntacos med rödkålsslaw

Heta quorntacos med rödkålsslaw

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hårda majsskal fyllda med chipotlekryddad quorn och en fräsch rödkålsslaw. Bar aså himla gott!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Tomatpuré

1 msk

Quornfärs

300 g

Chipotlepasta

2 msk, 1-2 msk

Vatten

1 dl

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Rödkål, färsk

300 g

Salladslök

2 st

Majonnäs, lätt 30%

¾ dl

Grekisk yoghurt 0%

½ dl

Vitvinsvinäger

1 msk

Lime

½ st

Tacoskal

8 st

Sallad

4 dl

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp olja i en panna och stek löken några minuter. Blanda ner vitlök och tomatpuré och låt det fräsa med hastigt. Blanda ner quornfärs, chipotlepasta och vatten och låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  3. Riv morot och strimla rödkål och salladslök.
  4. Blanda ihop majonnäs, yoghurt, vinäger och pressad lime och smaka av med salt och peppar. Blanda ner grönsakerna.
  5. Fyll tacoskalen med färs, sallad och coleslaw. Servera med limeklyftor.

Anteckning

Chipotlepasta är ett fantastiskt sätt att få god rökig hetta i maträtter. Du hittar den i tex-mexhyllan i affären, se till att alltid ha en burk hemma!